Objavljen Sažetak Ad-Hoc upita "Test tržišta rada"

EMN NCP HR lansirao je  Ad-Hoc upit "Test tržišta rada" tijekom 2021. godine uz suradnju članova Nacionalne migracijske mreže iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Lansiranje Upita nastalo je uslijed izmjena Zakona o strancima kojima je sustav kvota zamijenjen testom tržišta rada, te su se Upitom prikupljale informacije koje se odnose na sustave zapošljavanja državljana trećih zemalja i upravljanja tržištem rada.

Fokus Upita stavljen je na test tržišta rada koji se primjenjuje u većini država članica EU, te su istraženi koraci postupka testa tržišta rada, metodologija, uloga nadležnih tijela za zapošljavanje, odgovornosti poslodavca, uvjeti i kriteriji ograničavanja zapošljavanja testom tržišta rada, provjera dostupnosti radnika u drugim državama članicama, a prikazani su i dostupni podaci omjera pozitivnih i negativnih odluka testa tržišta rada tijekom 2019. i 2020. godine. 

Podaci iz upita dostupni su zahvaljujući doprinosima koje su dostavila 22 EMN NCP-a, kojima možete pristupiti na web stranicama EMN-a.

EMN NCP HR izradio je sažetak Upita koji se sastoji od kraćeg i detaljnog sažetka koji su dostupni ovdje
 



Pisane vijesti