Najava događanja: EMN NCP Malta organizira nacionalnu konferenciju

Slika /vijesti/sastanak.jpg

EMN NCP Malta organizira nacionalnu konferenciju na temu „Novi geopolitički izazovi u migracijama - rješavanje kulturne i vjerske raznolikosti“ koja će se održati 28. listopada 2022. godine

Rat u Ukrajini već je imao značajan utjecaj diljem Europe i šire. Europa se suočava s izazovnim migracijskim scenarijem, koji je gotovo bez presedana po razmjerima. Štoviše, utjecaj migracije iz Ukrajine mora se procijeniti u kontekstu, jer ljudi iz drugih regija i kontinenata, uključujući Bliski istok, Afriku i Aziju, nastavljaju neregularno migrirati u države članice EU-a, često kako bi tražili zaštitu.

Sukob također nosi negativne posljedice za sektore energije i distribucije hrane, među ostalima. Nestašica hrane, vjerojatno će imati značajniji utjecaj na siromašnije regije diljem svijeta, uključujući, ali ne ograničavajući se na određene zemlje i teritorije u Africi. To bi zauzvrat moglo potaknuti više migracija na sjever, što bi dovelo do povećanog utjecaja migracija na Europu.

Konferencija je planirana kao hibridni događaj koji će se biti dostupan online i uživo. Detaljniji podaci o konferenciji i njezinom programu bit će dostupni uskoro.

Pisane vijesti