Održan 13. sastanak Nacionalne migracijske mreže

Slika /vijesti/sastanak mreže foto.jpg

Dana 16. prosinca 2022. godine u Zagrebu održan je trinaesti po redu sastanak Nacionalne migracijske mreže i panel rasprava pod nazivom „Tražitelji međunarodne zaštite i tržište rada“.

Na sastanku je sudjelovalo 20-ak sudionika Nacionalne migracijske mreže koju čine državna tijela, uključujući Ministarstvo unutarnjih poslova koje djeluje kao EMN NCP HR i nevladine i međunarodne organizacije.
Uvodnu riječ i pozdrav sudionicima je uputila gđa. Ivana Perlić Glamočak, koja je sudjelovala i u panel raspravi na temu međunarodne zaštite i tržište rada, zajedno s g. Vlatkom Večkovcem i gđom. Elizabetom Filipaj. Gospodin Večkovec iz Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu pričao je o tome na koji način tražitelji međunarodne zaštite traže posao i gdje se zapošljavaju, a gospođa Filipaj iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o njihovim pravima i formalnim procesima zapošljavanja.

Nakon toga, održana je i prezentacija na temu pilot projekta TALENT POOL za raseljene osobe iz Ukrajine. Ovaj projekt predstavile su gđa. Perlić Glamočak i gđa. Filipaj.
Projekt  funkcionira tako da raseljene osobe iz Ukrajine unose svoje podatke preko digitalne platforme, a lansiran je u listopadu.
Održan je i tour de table, koji je uobičajeni dio sastanaka. Tijekom njega članovi Nacionalne migracijske mreže iznosili su informacije o novostima po pitanju migracija unutar njihovih organizacija ili institucija.

Pisane vijesti