Otvorena "Kuća nade"

Slika /vijesti/Q_DSC_1952.jpg

Žarko Katić, državni tajnik za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove MUP-a otvorio je „Kuću nade“ Baptističke Crkve Zagreb - Malešnica

Izvor: MUP

Dana 1. listopada 2021. godine, državni tajnik za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove MUP-a, Žarko Katić, otvorio „Kuću nade“, preuređenu i novoopremljenu zgradu bivše policijske postaje u Gajnicama koju je Ministarstvo unutarnjih poslova 2018. godine sporazumno dalo u najam Baptističkoj Crkvi Zagreb – Malešnica (BCZM) za obnovu i korištenje u socijalne svrhe.

U društvu predstavnika nositelja projekta „Kuća nade“, Saveza Baptističkih Crkava u Republici Hrvatskoj, ujedno i osnivača udruge Ruke nade, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, lokalne vlasti, socijalnih partnera, suradnika i donatora, inicijator i voditelj projekta Mihal Kreko iz Baptističke Crkve Zagreb – Malešnica, obišao je zatim novouređene prostorije u prizemlju i potkrovlju kuće, te okupljenima pojasnio svrhu i cilj ovog hvalevrijednog socijalnog objekta, koji će služiti kao mjesto susreta i suradnje, pružanja pomoći i podrške marginaliziranim i ranjivim društvenim skupinama, djeci, mladima i generaciji treće životne dobi.

Kontakti MUP-a i BCZM, koji su rezultirali suradnjom s posljedicom otvaranje ove kuće, započeli su u ranu jesen 2017. godine, no, kako je pojasnio državni tajnik Katić, Udruga Ruke nade pomagala je već u Prihvatilištu za tražitelje azila „Porin“ i bila među prvima kojima su se tražitelji azila mogli obratiti za pomoć.

Više informacija možete pronaći ovdje

Pisane vijesti