Održan 10. sastanak Nacionalne migracijske mreže

Slika /vijesti/Blue Bowler Hat Minimal Refined Business Father's Day Flat Card (3) (002).jpg

Dana 10. lipnja 2021. godine održan je virtualni 10. sastanak Nacionalne migracijske mreže u okviru rada Nacionalne kontaktne točke za Europsku migracijsku mrežu za Republiku Hrvatsku (EMN NCP HR)

Sastanak je okupio 20-ak sudionika Nacionalne migracijske mreže koju čine kako državna tijela tako i nevladine i međunarodne organizacije, uključujući Ministarstvo unutarnjih poslova koje djeluje kao EMN NCP HR.

Sastanak je bio prigoda da svi sudionici iznesu novosti u svojim resorima i radu po pitanju migracija od zadnjeg sastanka mreže. Također, na sastanku je EMN NCP HR predstavio Godišnje izvješće o migracijama i azilu za Republiku Hrvatsku za 2020. godinu koje kroz različite tematska područja prikazuje najznačajnije političke i zakonodavne novosti iz područja migracija, osvrnuvši se i na utjecaj bolesti COVID-19 na sva tematska područja.

Nadalje, sudionicima sastanka su prezentirane najznačajnije novosti koje su na snagu stupile novim Zakonom o strancima te implementacija Sporazuma o povlačenju Ujedinjene Kraljevina iz Europske unije.

Idući sastanak najavljen je za jesen.
 

Pisane vijesti