Godišnje izvješće o migracijama i azilu za Republiku Hrvatsku za 2019. godinu

Slika /ARM 2019/ARM HR.jpg

Razvoj u zakonodavnom dijelu, povećanje broja tražitelja međunarodne zaštite, sudjelovanje u programu preseljenja, jačanje ljudskih kapaciteta, graničnih kapaciteta i provođenje projekata bile su neke od karakteristika u Republici Hrvatskoj u području migracija i azila tijekom 2019. godine

Peto Godišnje izvješće o migracijama i azilu koje je izradila Nacionalna kontaktna točka za Europsku migracijsku mrežu u Hrvatskoj obuhvaća razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine.

Svrha Godišnjeg izvješća o migracijama i azilu je pružiti pregled najznačajnijih politika i razvoja zakonodavstva o azilu i migracijama u Hrvatskoj, kao i pregled političkih i javnih rasprava na području azila i migracija. Izvješće obuhvaća sljedeće teme: zakonite migracije, međunarodnu zaštitu, djecu bez pratnje i druge ranjive skupine, integraciju, državljanstvo i bezdržavljanstvo, granice, Schengen i vize, povratak i readmisiju, nezakonite migracije uključujući krijumčarenje i borbu protiv trgovanja ljudima.

Izvješće također prikazuje odabrane statistike.

Izvješće možete preuzeti desno na stranici.
 

Pisane vijesti