Krenula je oglašivačka kampanja s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne destinacije za digitalne nomade

Slika /vijesti/daria-mamont-qzdHPRTnawg-unsplash.jpg

Novim Zakonom o strancima (NN 133/20) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2021. godine Hrvatska je uvela novu svrhu privremenog boravka – privremeni boravak u svrhu boravka digitalnih nomada

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta / EMN NCP HR
 
Digitalni nomad je državljanin treće zemlje koji je zaposlen ili obavlja poslove putem komunikacijske tehnologije za stranu tvrtku ili vlastitu tvrtku koja nije registrirana u Republici Hrvatskoj i ne obavlja poslove ili pruža usluge poslodavcima na području Republike Hrvatske. Privremeni boravak se odobrava na godinu dana.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je na svojim stranicama kako je krenula oglašivačka kampanja koju provodi Hrvatska turistička zajednica s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade.

Uz PR i medijske aktivnosti, kampanja će se provoditi putem društvenih mreža Facebook i Twitter s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U sklopu kampanje na web stranici Croatia.hr, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku, koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Pisane vijesti