Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju Nacionalnog programa za suzbijanje neprijavljenoga rada u Republici Hrvatskoj 2021. – 2024. i Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog programa

Slika /vijesti/workers-construction-site-hardhats-38293.jpeg

25. veljače 2021. godine, Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju Nacionalnog programa za suzbijanje neprijavljenoga rada u Republici Hrvatskoj 2021. – 2024. i Akcijskog plana za provedbu Nacionalnog programa  (NN 20/2021)

U Nacionalnom programu za suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj kao jedan od oblika neprijavljenog rada spominje se i nezakonito zapošljavanje državljana trećih zemalja, odnosno rad stranaca u Republici Hrvatskoj bez dozvole za boravak i rad ili potvrde o prijavi rada.

Usvajanjem ovog dokumenta utvrđuje se obveza provedbe 14 mjera, u okviru kojih je predviđeno 27 aktivnosti. Za provedbu aktivnosti bit će zaduženi različiti nositelji sukladno propisanom djelokrugu čije će aktivnosti dovesti do suzbijanja neprijavljenog rada.

Nacionalni program za suzbijanje neprijavljenog rada u Republici Hrvatskoj 2021.-2024. te Akcijski plan za provedbu Nacionalnog programa možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti