Najava događanja: EMN NCP Hrvatska organizira nacionalnu konferenciju

Slika /vijesti/sastanak.jpg

EMN NCP Hrvatska organizira nacionalnu konferenciju na temu „Žene u migracijama“ koja će se održati 23. lipnja 2022. godine

Žene migrantice imaju ključnu ulogu u integraciji – odgovorne su ne samo za svoju, već i za integraciju članova svojih obitelji. Nedavne studije pokazuju da se žene migrantice suočavaju s problemom takozvanog „dvostrukog nedostatka“ zbog toga što su žene i imaju status migranta.

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, EMN Hrvatska organizira konferenciju na kojoj će se raspravljati o mjerama i koracima koje je Europska komisija poduzela u vezi s donošenjem Akcijskog plana EU za integraciju i uključivanje za razdoblje 2021.-2027. godine, te prezentirati i dijeliti dobre prakse između različitih dionika zaduženih za politike integracije. Kako bi se razumjelo u kojoj mjeri države članice u svojim politikama integracije uzimaju u obzir poseban položaj žena migrantica; Europska migracijska mreža u studiji daje pregled mjera integracije posebno usmjerenih na žene migrantice iz trećih zemalja kako bi se postavila polazna točka za dublje istraživanje integracije žena migrantica. Osim toga, naglasak konferencije bit će na ženama u migraciji – osobnim iskustvima žena migrantica i žena u upravljanju migracijama.

Konferencija je planirana kao hibridni događaj koji će se prenositi online i na kojem će se moći prisustvovati uživo. Više detalja ćemo podijeliti uskoro.

Pisane vijesti