Objavljena dva nova informacijska letka o savjetovanju pri povratku i reintegraciji

Slika /EMN_informacijski_letci/Dva informa zajedno.jpg
Savjetovanje je ključna usluga koja osigurava da migranti dobivaju ispravne informacije i podršku za povratak i ponovno integriranje u svoju zemlju podrijetla, kao i o njihovim pravnim mogućnostima da ostanu u Europi. Paket od tri informacijska letka Europske migracijske mreže nudi pregled pravila postupanja i praksi u državama članicama EU-a i Norveškoj u vezi sa savjetovanjem o povratku i ponovnoj integraciji migranata. Informacijske letke je predložila Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u suradnji s kojom su i napravljeni.

EMN je kroz tri informacijska letka identificirao najbolje prakse u savjetovanju o povratku i reintegraciji.  

Prvi, koji je ranije objavljen (EMN Inform - Pravila postupanja i praksa o savjetovanju pri povratku za migrante u zemljama članicama EU i Norveškoj), fokusirao se na pravila postupanja i pristupe savjetovanju pri povratku.

Drugi, koji se može naći na linku: EMN inform - Pravila postupanja i praksa vezana uz obuku i podršku savjetnika za povratak u njihovoj ulozi da migrantima pruže pravovremene, nepristrane i pouzdane informacije o povratku, istražio je pravila postupanja i operativnu podršku dostupnu savjetnicima za povratak kako bi im se pomoglo u njihovoj ulozi da migrantima daju pravovremene, nepristrane i pouzdane informacije o povratku.

Treći, koji se može naći na linku: EMN inform - Pravila postupanja i praksa vezana uz pružanje informacija o povratku migranata u državama EU-a i Norveškoj, bavi se temom pružanja informacija, što se razlikuje, ali je usko povezano sa savjetovanjem o povratku.

Pisane vijesti