U Mariji Bistrici održana edukacija nacionalnih stručnjaka za povratak (REG)

Slika /dogadjanja_u_RH/NATIONAL REG 2 20.11.2019..jpg

Dana 20. i  21. studenog  2019. godine u Mariji Bistrici, u sklopu aktivnosti Europske migracijske mreže, održana je edukacija nacionalnih stručnjaka za povratak.

Edukaciju  je u suradnji s Nacionalnom kontaktnom točkom Europske migracijske mreže  za Republiku Hrvatsku organizirala Uprava za granicu.

Uvodne riječi prisutnima su uputili pomoćnik načelnika Uprave za granicu, gospodin Dragan Babović, voditelj Službe za nezakonite migracije gospodin Zvonimir Vrbljanin i nacionalna koordinatorica NCP EMN-a za RH gospođa Lidija Pentavec.

Uz voditelje službi/odjela za nezakonite migracije iz dvadeset policijskih uprava edukaciji su prisustvovali i voditelji tri prihvatna centra za strance, kao i predstavnici  službi koji se bave donošenjem odluka u postupku odobrenja međunarodne zaštite i njihovog smještaja.

Nacionalna koordinatorica NCP EMN-a za RH gđa Pentavec upoznala je prisutne s aktivnostima EMN-a u RH, kao i o aktivnostima grupe stručnjaka za povratak u sklopu EMN-a. Glave teme edukacije su bile primjena Zakona o strancima, Pravilnika o postupanju prema državljanima trećih zemalja, Protokola o postupanju prema djeci bez pratnje i Standardnih operativnih procedura.

 

Pisane vijesti