Održan 11. sastanak Nacionalne migracijske mreže

Slika /vijesti/11. SASTANAK NACIONALNE MIGRACIJSKE MREŽE.png

Dana 23. studenog 2021. godine održan je virtualni 11. sastanak Nacionalne migracijske mreže u okviru rada Nacionalne kontaktne točke za Europsku migracijsku mrežu za Republiku Hrvatsku (EMN NCP HR)

Sastanak je okupio 30-ak sudionika Nacionalne migracijske mreže koju čine kako državna tijela tako i nevladine i međunarodne organizacije, uključujući Ministarstvo unutarnjih poslova koje djeluje kao EMN NCP HR.

Sastanak je bio prigoda da svi sudionici iznesu novosti u svojim resorima i radu po pitanju migracija od zadnjeg sastanka mreže.

EMN NCP HR predstavio plan rada i aktivnosti za 2022. godinu te prezentirao Izvješće o migracijama i azilu koje je izradila Europska komisija. 

Sudionicima sastanka predstavljena je aplikaciju Resettle in Croatia koja je kreirana s ciljem osiguranja bržeg i jednostavnijeg pristupa informacijama i smjernicama za osobe koje u Republiku Hrvatsku pristignu po programu preseljenja, a kojima se po dolasku odobrava međunarodna zaštita. 

Također, UNHCR i predstavnici IKEA-e prezentirali su projekt pripravništva "Dok stvaramo svjetlo drugima, prirodno osvjetljavamo i svoj put - uključivanje izbjeglica u poslovni svijet", koji omogućuje uključivanje izbjeglica u poslovni svijet.

 

Pisane vijesti