Proširenje liste zanimanja za koja se ne mora provoditi test tržišta rada

Slika /vijesti/waiter.jpg

Na sjednici održanoj 18. lipnja 2021. godine, Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je odluku o dopuni liste zanimanja za koja se ne mora provoditi test tržišta rada.

Izvor: Hrvatski zavod za zapošljavanje
 
Navedena odluka donesena je u svrhu osiguravanja potrebne radne snage u djelatnosti turizma i ugostiteljstva.
 
Budući da je djelatnost turizma i ugostiteljstva vezana uz jadranske županije i toplički turizam te Grad Zagreb lista zanimanja dopunjena je samo u županijama u kojima postoji manjak tražene radne snage dok se za ostala područja u slučaju potrebe zapošljavanja stranih radnika provedi test tržišta rada.
 
Lista zanimanja za koje poslodavac nije dužan zatražiti provedbu testa tržišta rada dopunjena je sa zanimanjima konobar i kuhar za: Istarsku županiju, Primorsko - goransku županiju, Zadarsku županiju, Ličko - senjsku županiju, Šibensko - kninsku županiju, Splitsko - dalmatinsku županiju, Dubrovačko - neretvansku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Međimursku županiju, Krapinsko - zagorsku županiju i Varaždinsku županiju.
 
Lista je također dopunjena i zanimanjima u sezonskim poslovima za koje poslodavac nije dužan zatražiti provedbu testa tržišta rada i to za zanimanja sobar, čistač, pomoćni kuhar i pomoćni konobar za: Istarsku županiju, Primorsko - goransku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko - kninsku županiju, Splitsko - dalmatinsku županiju, Dubrovačko - neretvansku županiju, Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.
 
Više informacija možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti