EMN događanja u inozemstvu

Održana EMN konferencija na temu Raseljavanja i migracija povezanih s klimatskim promjenama
U Stockoholmu je dana 11. i 12. svibnja 2023. godine održana Međunarodna konferencija u organizaciji švedske nacionalne kontaktne točke Europske migracijske mreže, a povodom švedskog predsjedavanja Vijećem Europske Unije.
U Podgorici održana EMN – SEECP konferencija na temu Migracijskih izazova na zapadnobalkanskoj ruti
Na ovoj konferenciji, koju je organizirala Europska migracijska mreža u partnerstvu s Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), 6. lipnja 2023., raspravljalo se o zajedničkim izazovima na zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti i budućim akcijama, kako na regionalnoj tako i na nacionalnoj razini.
Održana EMN godišnja e-konferencija u sklopu portugalskog predsjedanja Vijećem EU „Digitalna transformacija u kontekstu migracija“
30. travnja 2021. godine, u organizaciji Portugalske služba za imigraciju i granice (SEF), održana je EMN godišnja konferencija u sklopu portugalskog predsjedanja Vijećem EU
Održana e-konferencija na temu predviđanja budućih migracijskih kretanja
Dana 29. rujna 2020. godine održana je austrijska EMN e-konferencija o predviđanju budućih kretanja na području migracija.
Konferencija u Helsinkiju "From Tampere 20 to Tampere 2.0"
Dana 24. i 25. listopada 2019. godine, održala se zajednička EMN-EPC-Odysseus FI PRES Konferencija.
Švedska EMN konferencija „Privlačenje i dobrodošlica stranim studentima“
Dana 8. svibnja 2019. godine u Stockholmu, Švedska, održana je nacionalna EMN konferencija na temu „Privlačenje  i dobrodošlica stranim studentima“ u organizaciji EMN-a SE na kojoj je sudjelovala i djelatnica Ministarstva unutarnjih poslova.
Konferencija „Učinkovite alternative detenciji migranata“
Dana 4. travnja 2019. godine, u Strasbourgu u Francuskoj, održana je konferencija „Učinkovite alternative detenciji migranata“. Organizirana je od strane Vijeća Europe, Europske komisije i Europske migracijske mreže. Na konferenciji su prisustvovali službenici Ministarstva unutarnjih poslova.
Radionica predstavnika detencijskih centara
Dana 13. ožujka 2019. godine u Luksemburgu je održana radionica predstavnika detencijskih centara na kojoj je sudjelovao i predstavnik Prihvatnog centra za strance Ježevo.
 
Konferencija EMN NCP-a u Estoniji: Europska unija u globalnoj utrci za talente
U svjetlu estonskog predsjedavanja Vijećem Europske unije, 21. i 22. rujna 2017. godine organizirana je konferencija „EU u globalnoj utrci za talente: Izazovi i rješenja u jačanju konkurentnosti Europske unije”. 
Nacionalna konferencija u Luxembourgu: Jačanje dijaloga između istraživanja i politika na području migracija i integracije
Luksemburška EMN Nacionalna kontaktna točka organizirala je 10. Nacionalnu konferenciju pod nazivom „Unapređivanje politika, očuvanje relevantnosti istraživanja - Jačanje dijaloga između istraživanja i politika na području migracija i integracije” 24. listopada 2017. godine.
Zajedničke tematske sjednice EMN-a i OECD-a u Bruxellesu
Zajednički događaj Europske migracijske mreže i Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) održan je 9. studenog 2017. godine u Bruxellesu. U okviru ovog cjelodnevnog događaja raspravljane su dvije tematske cjeline, odnosno obiteljske migracije i nezakonito zapošljavanje.
Nacionalna konferencija u Dublinu: Politika i praksa spajanja obitelji migranata
Institut za ekonomska i društvena istraživanja (ESRI) u Irskoj koji je ujedno i EMN Nacionalna kontaktna točka, održao je 27. studenog 2017. godine nacionalnu konferenciju o politici i praksi spajanja obitelji migranata.
Zakonite migracije i tržište rada u EU: Perspektive država članica
Dana 13. studenog 2018. godine u Valetti održana je Godišnja konferencija koju je orgaizirala EMN Nacionalna kontaktna točke Malte. Konferencija je okupila stručnjake iz područja zakonitih migracija iz cijele Europe. Predstavnici malteških institucija i agencija govorili su o migraciji radne snage na Malti, ističući najvažnije statistike, kao što su razina integracije, najprisutnije nacionalnosti među stranim radnicima i broj izdanih dozvola za boravak posljednjih godina.
Privlačenje i zadržavanje stranih studenata u EU-u i Francuskoj
U svjetlu povećane mobilnosti studenata i istraživača u posljednjem desetljeću, EMN Nacionalna kontaktna točka Francuske organizirala je konferenciju o privlačenju i zadržavanju stranih studenata u Franskuskoj i EU-u. Konferencija je održana 8. studenog u Parizu.
Promjenjive stvarnosti migracija i azila – EMN Konferencija u Stockholmu
U Stockholmu je 15. studenog 2018. godine švedska EMN Nacionalna kontaktna točka održala konferenciju na temu “Promjenjive stvarnosti migracija i azila” s ciljem identificiranja nedavnih trendova i promjene trendova u području azila i migracija u EU iz komparativne perspektive. Konferenciji su prisustvovale dvije predstavnice EMN Nacionalne kontaktne točke za Hrvatsku te predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova.
Uloga mreža krijumčarenja ljudima u migracijama
Dana 20. studenog, mađarska EMN Nacionalna kontaktna točka bila je domaćin Nacionalne konferencije s temom mreža krijumčarenja ljudima i njihovoj ulozi u migracijama, s posebnim fokusom na Zapadno-balkansku rutu. Konferencija se održala u Ministarstvu unutarnjih poslova u Budimpešti.
Nove tehnologije na granicama
Portugalska Nacionalna kontaktna točka EMN-a održala je konferenciju na temu ‘Inovacije na granicama: Nove tehnologije za nadolazeće migracije’. Konferencija je održana u Lisabonu 29. studenog, a prisustvovali su joj portugalski stručnjaci u području migracija te članovi Europske migracijske mreže iz mnogih zemalja članica Mreže. Također konferenciji su prisustvovale predstavnice Ministarstva unutarnjih poslova te Nacionalne kontaktne točke za Hrvatsku.
U Briselu održan godišnji skup o migracijama i azilu
Belgijska Nacionalna kontaktna točka EMN-a organizirala je godišnji skup o migracijama i azilu u Briselu 12. prosinca 2018. na kojemu su raspravljani recentni nacionalni trendovi i oni na razini EU u području međunarodne zaštite, legalnih migracija i integracije kao i neregularnih migracija, trgovanja ljudima i povratka.
Održive migracije u Europi
Norveška Nacionalna kontaktna točka EMN-a održala je konferenciju 13. prosinca 2018. u Norveškoj kući u Briselu na temu „Održive migracije u Europi“.